A MAÚT 2014-ben is meghirdeti Dr. Nemesdi Ervin diplomamunka-pályázatat

Elsődleges fülek

Pályázni felsőfokú alapképzést lezáró diplomamunkával, illetve szakmérnöki diplomamunkával lehet.

A pályázati részvétel feltételei:

  • Jeles minősítésű diplomamunka, és a tárgyévben megszerzett, legalább jó minősítésű egyetemi, főiskolai, MSc, BSc, illetve szakmérnöki oklevél.
  • A külön meghatározott tárgykörökbe sorolható, aktuális téma feldolgozása kapcsolatos a MAÚT főcéljaival.
  • A pályázatra folyamatosan lehet jelentkezni a MAÚTtitkárságán, a diplomaterv mintegy egyoldalas szakmai kivonatának, valamint a pályázó adatainak feltüntetésével. Az összefoglalónak a MAÚT hírlevélben, vagy szakmai folyóiratban való megjelenésre alkalmasnak kell lennie. A pályázati lapot a MAÚT honlapjáról lehet letölteni vagy a titkárságon igényelni ( tel: (1) 315 0322)
  • A diplomamunkát más pályázatra is be lehet adni.
  • Szakmérnöki diplomaterv esetében a gyakorlati hasznosíthatóság előnyt jelent.

A pályázatra beadandó:

  • a diplomaterv vagy szakdolgozat (melyet az elbírálás után kérésre visszaadunk) a tanszéki és a szakmai konzulens, valamint a tanszéki és a külsőbíráló véleményével, értékelő adatlappal
  • az államvizsga eredményes letételét igazoló leckekönyvi bejegyzés másolata
  •  tanszékvezetői javaslat
  • a diplomamunka összefoglaló kivonata.

A pályázat bírálata:

A diplomamunkákat a pályázatra 2014. október 1-ig lehet benyújtani.

A pályázat eredményének kihirdetése és a díjkiosztás minden év november 25-én, dr. Nemesdy Ervin születésnapján történik.

A díjkiosztásra és a kimagasló pályázatok ismertetésére a Magyar Útügyi Társaság elnöksége által meghatározott formában kerül sor. A Magyar Útügyi Társaság a pályázatok tartalmától függő Bíráló bizottságot alakít, amely három–három díjat adhat ki. Nem megfelelőszínvonalú diplomamunkák esetén nem kötelezővalamennyi díj kiadása. A Bíráló bizottság a pályázatok számának és minőségének függvényében dönthet.

Dr. Nemesdi Ervin diplomamunka-pályázat 2014-es tárgykörei:

  1. Utak, hidak, közművek és forgalomtechnikai elemek tervezésének, kivitelezésének, üzemeltetésének és fenntartásának minőségi összetevői, a minőség biztosításának újszerű megoldásai, biztosítása, eszközei.
  2. Utak környezetének védelme. Tervezési megoldások, az üzemeltetés és a fenntartás lehetőségei.
  3. A forgalombiztonság értékelése, nemzetközi összehasonlítása, a forgalombiztonság növelésének lehetőségei, az EU-s szintű célok megvalósítása érdekében.
  4. Az útügyi előírásokban megfogalmazott szabályok érvényesítése lé tesítmények tervezése és megépítése során, esetleges tapasztalatok visszacsa tolása.
  5. Tervváltozatok műszaki-gazdasági összehasonlításának módszerei, érté kelemzés
  6. Gyorsforgalmi utak tervezésének és építésének speciális kérdései
  7. Egyéb, a Bíráló bizottság által elfogadott témák:

A pályázatra benyújtott diplomamunkákat a társaság által felkért, a diplomamunkák számától és témájától függő összetételű bíráló bizottság bírálja el.