International Geodetic Student Meeting

Az International Geodetic Student Organization (IGSO) egy a világ geodéziával és térinformatikával foglalkozó egyetemeinek hallgatóit egyesítő szervezet. Jelenleg 98 tagegyetemet számlálnak 34 országból, melynek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is tagja.
A szervezet évente szervezi meg fő rendezvényét az International Geodetic Student Meetinget (IGSM), melyre tagjait hívja meg, és általában egy hétig tartó konferencia-sorozatot ölel magába. A szervezet kiemelt célja, hogy ezen rendezvény, hallgatók által legyen megvalósítva hallgatók számára. A rendezvényekre nem csak diákokat hívnak meg, oktatók, iparban dolgozók is részt vehetnek. Ezek a résztvevők senior státuszban vannak jelen, nem szólnak bele a történésekbe, csak szükség esetén látják el tanácsokkal a fiatalabb generációt.
A találkozó minden évben más országban, más egyetemen kerül megrendezésre. 1990-ben a harmadik IGSM-et Budapesten rendezték, ennek ellenére kiderült, hogy hosszú évek óta nem képviseltük magunkat. Szerencsés véletlen folytán idén jött el az idő, hogy ez a kapcsolat újra előkerüljön.
Idén a Varsói Műszaki Egyetemen működő a szakkollégiumunkhoz hasonló csapat valósította meg a találkozót, véleményünk szerint komoly színvonalon. A hallgatói részvételi díjat a következő évre, a találkozó végén tartott közgyűlésen határozzák meg szavazásos módon. Idén jómagam, és Mayer Christoph két cég támogatásának köszönhetően pusztán az utazási költség térítésével vehettünk részt.


Részletes beszámoló


Szántai Péter Zsolt