Várostervezési Napok 2014

Primary tabs

Tudod milyen lesz a jövő élhető városa? Itt a remek alkalom, hogy próbára tedd magad, tudásod, s megmutasd a szakmának mik a Te elképzeléseid a jövő városával kapcsolatban!

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Várostervezési Napok elnevezésű szakmai verseny, amelynek keretében építész-, építő- és közlekedésmérnök hallgatók 5 fős csoportokat alkotva Budapest egy kiemelt területének koncepcionális tervezésében vehetnek részt.

Jelentkezés mente:

Az előzetes jelentkezés az esemény visszaigazolásával történik a VTN facebook oldalán.

A végleges jelentkezés a február 12-én közzétett űrlap kitöltésével lehetséges, melynek beküldési határideje február 25.

Jelentkezni lehet csoportokban, illetve egyénileg is. Egy csoportba legalább egy építész-, építő- és közlekedésmérnök hallgató kerül. Az egyénileg jelentkezett hallgatók később kerülnek beosztásra.

A versenyen maximálisan 60 fő vehet részt, a helyek feltöltése jelentkezési sorrend szerint történik.

Időpont: Február 27. (csütörtök) -március 03. (hétfő)

Helyszín: Baross Gábor Kollégium

 

A Zielenski Szilárd Szakkollégium Kör-Vas-Út közlekedésépítő tagozata 2014-ben 5. alkalommal rendezi meg a hallgatók szakmai fejlődését elősegítő, az egyetemi tananyagot jól kiegészítő, többnapos kreatív versenyét, ahol építő-, építész- és közlekedésmérnök hallgatók csapatmunkában alakították ki közös koncepciójukat a jövő városáról.

A verseny érdekessége, hogy valós problémákra kell megoldást találni, úgymint a mindennapi mérnöki életben. A műhelymunka során megismerheted a társ szakmák gondolkodását, véleményét és ötleteiket, s vitába szállhatsz a sajátjaidért, hogy a végeredmény egy olyan közös koncepció legyen, mely minden szakterület elképzelését jól ötvözi.

Mit nyerhetsz a versennyel?

Elsősorban megtapasztalhatod, miként gondolkodnak, s miket tanultak a társ mérnökszakmák a jövő városfejlesztési irányairól. Tapasztalatot gyűjthetsz, hogyan kell érvelned saját gondolataid, terveid mellett, hogy mások is megértsék és elfogadják. Szakmailag elismert mérnökök előtt mutathatjátok be csapatmunkátok eredményét.

A versenyen való részvétel akár témát is adhat egy TDK dolgozathoz, vagy egy diplomamunkához. Továbbá plusz pontot jelent külföldi tanulmányok megpályázásánál, de a diploma utáni álláspályázatokban is örömmel fogadják a szakmai versenyeken való részvételt. Végzés közelében lévő hallgatóknak akár közvetlen állásajánlatot is jelenthet.