Köszöntjük az új hallgatókat!

Az Építőmérnöki Kar sok szeretettel köszönti a 2021/22-es tanév alapképzésre és mesterképzésre felvett hallgatóit! 

 

Mindenkinek szívből gratulálunk, és egyetemi tanulmányaihoz sok sikert kívánunk! 

Karunk az építőmérnöki képzéseket folytató intézmények közül az idén is a legmagasabb ponthatárral vette fel diákjait a 8 szemeszteres alapszakra. A felvettek átlagpontszáma meghaladja a 400 pontot, ez figyelemre méltó, hiszen azt jelzi, hogy jó osztályzatokkal, megfelelő tudással fejezték be középiskolai tanulmányaikat. Erre a tudásra szükség van, ez a záloga annak, hogy mintatanterv szerint haladjanak építőmérnöki tanulmányaikkal. 

A mintatantervről, az oktatásról, a tantárgyakról információk itt olvashatók: https://epito.bme.hu/bsc

A kiegyensúlyozott, nyugodt körülmények biztosítása érdekében az alapszakra beiratkozott elsősöknek többféle támogatást nyújt az Építőmérnöki Kar, ezek egyike az "építő250" ösztöndíj. Ezt az ösztöndíjat a kiváló középiskolai eredményekkel érkezők nyerhetik el. 

Az ösztöndíj nem automatikus, arra pályázni kell. Részletes tájékoztató itt olvasható:  https://epito.bme.hu/hirek/epito250osztondij

Köszöntjük a mesterszakokra felvetteket is, akik közül sokan nálunk szerezték meg alapdiplomájukat! Nagyon jó döntés volt, hogy folytatják tanulmányaikat, hiszen a mesterdiplomával még érdekesebb és értékesebb munkát végezhetnek szakmai pályafutásuk során. Ismert tény, hogy a mesterszakon tanulók többsége már a tanulmányi időszakban részmunkaidőben, vagy alkalmanként mérnöki munkát vállal. A Kar erre figyelemmel van, és a tanulmányok sikeres elvégzése érdekében egyéni tanulási utakat, illetve lehetőségeket ajánl hallgatóinak. 

Bízunk abban, hogy diákjaink az egyetemi évek alatt szakmai karrierjük elindításához biztos alapot nyújtó képzésben részesülnek, miközben életre szóló élményekkel gazdagodnak.

 

Kedves Elsősök! Találkozzunk az egyetemi évnyitón 2021. szeptember 3-án! 

ÉMK - Kari Tanulmányi Bizottság

ÉMK - Pályaorientációs Bizottság